ORDU / KORGAN - Çayırkent Canik İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Okulumuz Çayırkent Canik İmam Hatip Ortaokulu olarak afete hazırlık amacıyla 06.03.2024 tarihinde deprem tatbikatı düzenlemiş bulunmaktayız.

Ekm

İmam hatip okulları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır. Bu kurumlar, 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanuna dayalı olarak kurulmuştur. 13.10.1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla bugünkü imam hatip okulları resmi olarak açılmıştır. Halen, 1973 Tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile 2012 Tarih ve 6287 Sayılı Kanun kapsamında okullarımızda fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri ile birlikte Temel İslam Bilimlerine ait dersler verilmektedir.

Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar imam hatip okullarımızın gelişiminde emeği geçenlerden ebediyete irtihal edenleri rahmetle, hayatta olanları şükranla yâd ederiz.

Bizde Çayırkent Canik İmam Hatip Ortaokulu olarak kutlama programımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Ekm

Afet eğitimi, öğrencilerin bu olaylar karşısında eleştirel düşünme becerileri, dayanıklılık ve öz güven geliştirmelerine yardımcı olabilir. Afet eğitimi alan öğrenciler acil durumlarla başa çıkmak ve kriz zamanlarında başkalarına yardım etmek için daha donanımlı olurlar.OKULUMUZ ÇAYIRKENT CANİK İMAM HATİP ORTAOKULU OLARAK 13 EKİM DÜNYA AFETE HAZIRLIK GÜNÜN DE VERMİŞ OLDUĞUMUZ AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ SAYESİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ VE PERSONELİMİZİ HAYATIMIZIN HER ANINDA HAZIRLIKSIZ YAKALANABİLECEĞİMİZ AFETLERE KARŞI BİLGİLENDİRMELERİMİZİ YAPMIŞ BULUNMAKTAYIZ.YAPMIŞ OLDUĞUMUZ BİLGİLENDİRMELER IŞIĞINDA EĞİTİMİMİZİN ARKASINDAN SİREN SESİYLE BİRLİKTE DEPREM TATBİKATIMIZIDA GERÇEKLEŞTİRMİŞ BULUNMAKTAYIZ.

Ekm

ÇAYIRKENT CANİK İMAM HATİP ORTAOKULU OLARAK ALLAH'IN İNSANLIĞA GÖNDERDİĞİ,RAHMET ELÇİSİ,SON VE EN BÜYÜK PEYGAMBERİMİZ,EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED(S.A.V)'İN KUTLU DOĞUMU MÜNASEBETİYLE DÜZENLEMİŞ OLDUĞUMUZ MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI PROGRAMI DÜZENLEMİŞ BULUNMAKTAYIZ.PROGRAMIMIZDA PEYGAMBER EFENDİMİZİN GÜZEL AHLAKINI ANLATAN SLAYTLAR,ŞİİRLER VE PEYGAMBER EFENDİMİZİN KUTLU DOĞUMUNU KURAN OKUYARAK BİTİRDİK.